India rondreis

India rondreis


India is een bijzondere en kleurrijke bestemming; op het gebied van cultuur en natuur zijn er ontelbare mogelijkheden. In India vindt je veel verschillende landschappen zoals groene rivierdeltas, woestijnen, tropische bossen, fraaie witte zandstranden en besneeuwde bergtoppen.
Namaskar, welkom in India!
 • Ligging
  India ligt in het zuiden van Azië, op ongeveer 8 uur vliegen van Nederland. Het land grenst in het noorden aan Bangladesh, Bhutan, China, Myanmar, Nepal en Pakistan. Ten westen van India ligt de Arabische zee, in het oosten de Golf van Bengalen en ten zuiden loopt het op een punt in de Indische Oceaan. De hoofdstad van India is Delhi en andere grote steden zijn Bangalore, Chennai (Madras), Haiderabad, Kolkata (Calcutta) en Mumbai (het vroegere Bombay).

  Klimaat
  Door de uitgestrektheid van India heeft het land grote klimaatverschillen. Zo kan het in het noorden erg koud worden en in Zuid-India juist weer erg warm. De beste reisperiode voor India is het koele seizoen dat van oktober tot februari loopt. Tussen juni en september is het regenseizoen. Hou dan rekening met de moesson die in grote delen van het land voorkomt.

  Cultuur
  Ook op cultureel gebied is India erg interessant Je vindt er forten, tempels, sprookjespaleizen en enorme beelden. Dankzij de meer dan 5000 jaar oude historie is er cultureel erfgoed uit verschillende tijdperken te vinden. In de regio tussen Agra, Delhi en Jaipur, ook wel de Gouden Driehoek genoemd liggen vele bezienswaardigheden. Ook in de andere delen van India zijn nog overblijfselen te vinden.

  Natuur
  India is ongeveer 80 x groter dan Nederland, is van het noorden naar het zuiden 3500 kilometer lang en van het westen naar het oosten ruim 3000 kilometer breed. Het is dan ook niet vreemd dat India een grote diversiteit aan natuur heeft. In Noord-India liggen de hoge toppen van het Himalaya gebergte en in zuiden de prachtige witte stranden. Hiertussen liggen groene laaglanden, tropische regenwouden en droge woestijnen. De hoogste berg van India is de 8598 hoge Kanchenjunga en de bekendste rivier is uiteraard de Ganges.

  Stranden
  India heeft een 7000 kilometer lange kustlijn met vele mooie stranden. Meest bekend zijn de strandbestemmingen Goa en Kerala. Ook andere regio's zoals Andhra Pradesh, Karnataka, Maharash, Gujarat, Tamil Nedu en Orissa hebben lange witte stranden.

  Naar India reis je bijvoorbeeld met SNP Natuurreizen, specialist in avontuurlijke en actieve rondreizen wereldwijd!